THUISDINER – AALSMEER
DE AVOND
Met de feestdagen staat gezellig samen eten centraal en daarom is het dan ook de ultieme gelegenheid om een thuisdiner met private chef te organiseren! Onze gastheer dacht daar ook zo over en nadat over ons hoorden via vrienden aarzelde hij niet om ons uit te boeken voor deze speciale avond.
Rond een uur of 17:00 kwamen chef Jeroen Romanesko en onze maître Lonneke aan op locatie. Tijdens het opstarten was er voldoende tijd voor een korte kennismaking waarin ook kort werd gekletst over de verwachtingen van de avond. Lonneke dekte de tafel, inclusief feestelijke tafeldecoratie, zodat alles klaarstond voor de gasten. Aangezien onze gastheer zelf een prachtige collectie met wijnen had liggen, had hij gevraagd of we die konden serveren. Als groot wijnliefhebbers snappen wij dit natuurlijk, dus dit was zeker geen probleem.
Een uurtje later stonden de gasten op de stoep. Zij kregen allemaal een glaasje bubbels en konden even lekker bijkletsen. Zodra iedereen aan tafel zat kon het feest echt beginnen en al snel verscheen onze heerlijke Kingcrab salade op tafel. Bijna iedereen zat lekker te peuzelen, alleen de kleinste spruit van de familie moest nog eten krijgen. De gastvrouw wilde zelf voor hem een bordje pasta maken, maar Jeroen nam dit snel van haar over zodat zij weer terug kon naar haar gasten. Zo zat iedereen binnen korte tijd heerlijk te eten.
Er werd volop gekletst en vanwege de open keuken was er ook genoeg ruimte voor de gasten om af en toe even in de pan te spieken en wat dingen te vragen aan onze chef. Rond 22:00 uur zat het diner erop, was alles weer netjes en zeiden Lonneke en Jeroen gedag. Vanuit het raam konden zij zien hoe er nog vrolijk werd nagetafeld.
HET MENU
KINGCRAB
Appel | Miso mosterddressing
TARBOT
Langoustines | champagne | limoen |venkel | tomaat
COQUILLE
Bloemkool | truffel | ponzu
WAGYU A5
Shiitake mushrooms | yuzu teriyaki | bimi
REEFILET
Peer | zuurkool | spruitjes | specerijen jus
KWARK SOUFFLE
Vanille | citroen sorbet