Romanesko Group adviseert horecaondernemers over alles wat zich afspeelt in een restaurant, met de focus op de keuken. Ondernemers hebben vaak geen keukenervaring. De juiste kennis ontbreekt waardoor het lastig is om beslissingen te nemen. Je bent als horecaondernemer afhankelijk van de chef, maar daar ontbreekt het dan weer aan ondernemers- / commerciële kennis.

Wij begeleiden, adviseren en implementeren onze werkwijze in iedere keuken. Dit doen we door ondernemerskennis en keukenervaring met elkaar te combineren. Wel “op maat”, want geen enkel restaurant en- of keuken is hetzelfde. Aan de hand van vier principes: ‘menu enginering’, ‘training’, ‘team’ en ‘concept thinking’.

Menu engineering

We optimaliseren de menukaart. In bijna alle gevallen liggen hier kansen om kosten te besparen. Calculeren speelt een grote rol bij het opstellen van een menukaart. We houden de 30%-regel aan en zorgen hiermee voor de juiste marge, zonder creativiteit en originaliteit binnen de gerechten te verliezen. Daarnaast denken we mee over allergenen lijsten, mise-en-place lijsten en brengen we creativiteit aan.

Training

Romanesko Group is gespecialiseerd in het trainen van keukenteams. Soms is het een kwestie van opfrissen en herhalen maar het kan ook zijn dat het nodig is om de juiste energie en balans terug te brengen in het team. Een combinatie van techniek, motiveren, en zorgen dat iedereen er plezier in heeft is essentieel voor de kwaliteit van de keuken.

De kracht van Romanesko Group zit ‘m in kennis, autoriteit en sympathie. Jeroen Romanesko is vaak ‘one of the guys’. Vreemde ogen dwingen en daarmee doorbreken we patronen en brengen we continuïteit aan. We leggen de lat hoog en brengen jouw keukenteam naar niveau 2.0.

Team

Gerechten serveren van hoge kwaliteit, begint bij het samenstellen van het juiste team. Hoe zorg je ervoor dat alle elementen aanwezig zijn om een goed keukenteam te hebben staan? Kom je handen te kort? Dan merk je dit gegarandeerd in de kwaliteit en service die je biedt. Staan er vacatures open? Is het verloop van personeel hoog? 

Wij beschikken over een groot netwerk van chefs, sous-chefs, zelfstandig werkend koks en leerlingen. Onze samenwerking met Chefs to go zorgt ervoor dat wij snel helpen op het gebied van personeel. Of bijv. het plaatsen van een leerling. Jeroen Romanesko geeft regelmatig masterclasses op de koksopleiding in Almere, zijn contacten zijn hierdoor heel goed, we helpen dan ook graag met de selectie en het plaatsen van leerlingen of chefs.

Concept thinking

a

Romanesko Group denkt mee over het totaalplaatje van het restaurant. Het hele concept! Denk aan interieur, doelgroep, bediening, drank, wijn, eten, keukenpersoneel, beleving etc. 

Wij komen langs, analyseren elk onderdeel en brengen een advies uit. We helpen horecaondernemers om kosten te besparen, de kwaliteit te verbeteren en zijn altijd bereikbaar om te helpen waar nodig.