HEERLIJKE HERFST – AMSTERDAM
DE AVOND
Soms is het even nodig om weer eens lekker bij te kletsen met vrienden. En hoe kan dat beter dan onder het genot van een hapje en drankje? Vandaar ook dat chef Jeroen Romanesko werd uitgenodigd om te komen koken op tijdens een vriendendiner met het thema: herfst.
De tafel aankleding werd ditmaal door iemand anders gedaan en het prachtige decor zorgde ervoor dat de sfeer er meteen goed inzat. Jeroen en kelner Finn kwamen rond 18:00 uur aan en rond 19:00 uur stonden de gasten voor de deur.
Finn zorgde ervoor dat iedereen werd voorzien van een heerlijk wijntje, terwijl Jeroen aan de slag ging met de bereiding. Als eerste gang kregen de gasten allemaal een nigiri proeverij, waarbij ze vier soorten nigiri kunnen proeven. Daarmee was de toon gelijk goed gezet en volgde nog enkele pareltjes uit het arsenaal van Jeroen. Finn zorgde ervoor dat de gasten ook steeds een bijpassende wijn erbij kregen. Na het dessert ruimden Finn en Jeroen de keuken vast op voordat ze weer vertrokken. Alle gasten hebben lekker zitten tafelen en de gastheer was enorm tevreden. En daar doen we het voor!
HET MENU
NIGIRI TASTING
Nigiri unagi | Nigiri tuna | Nigiri beef | Nigiri salmon
BLUEFIN TUNA TATAKI
Mustard miso | sweet potato crisp | passionfruit |sesame
SCALLOPS
Truffle ponzu | crispy leek | boksoi | unagi
PEKING KWARTEL
Foie gras | hoisin
Hoofdgerecht
WAGYU A4 RIBEYE
Parsnip creme | Shiitake mushrooms | crispy garlic | bimi
PINEAPPLE
Vanilla crème brûlée | pineapple sorbet | dried pineapple