DAMRAK DINER – AMSTERDAM
DE AVOND
Voor dit diner vertrok ons team naar de Dam, in het hart van onze hoofdstad. In een van de penthouses aan dit iconische stukje stad organiseerden vrienden een diner. De gasten waren welkom vanaf 18:00 uur, maar onze kelner en chef arriveerden al om 17:00 uur om alles voor te bereiden. Chef Jeroen Romansko ging aan de slag in de prachtige open en ruime keuken, terwijl kelner Pim de tafel dekte. Romanesko group nam zelf alle spullen en benodigdheden mee. Van het tafellinnen tot het bestek en van de glazen tot de servetten, aan alles werd gedacht.
De klok tikte zes uur en de gasten druppelden binnen. Bij ontvangst kregen zij allemaal een heerlijk glaasje Ruinart champagne en drie amuses, waaronder de oester ceviche met curry leaf oil. Na dit veelbelovende voorproefje ging iedereen aan tafel en kon het diner echt beginnen.
Pim vulden de galzen bij met bijpassende wijnen, terwijl Jeroen de meest verrukkelijke gerechten op tafel zette. Zijn creaties lichtte hij zelf toe aan tafel. Dit mocht hij in totaal voor zes gangen doen deze avond en vervolgens was het alweer bijna tijd om te gaan. Jeroen en Pim ruimden de keuken netjes op zodat het huis van onze gastheer en gastvrouw keurig achterblijft. Rond een uur of tien liepen Pim en Jeroen naar buiten na een zeer geslaagde avond.
HET MENU
Amuses
OESTER CEVICHE
Curry leaf oil
TUNA TAMAGO
Sushi rijst | kwartel ei | kaviaar
PANI PURI
Steak tartaar | chili dressing | zeevenkel
Starters
YELLOWTAIL TIRADITO
Hazelnoot | mosterd
BEEF TATAKI
Krokante prei | krokante knoflook | yuzu teriyaki saus
GEBAKKEN COQUILLE
Smeltende lever | witlof | truffelponzu dressing
CHICKEN SKEWER
Miso mayonnaise | chicken skin furikake
Hoofdgerecht
RIBEYE
Chimichurri | asperge
Dessert
ANANAS
Vanille crème brûlée | ananas sorbet | gedroogde ananas